^ Ugrás felülre
facebook
Rólunk
Bemutatkozik az Eb-Wellness kutyakozmetika
Szolgáltatások
Minden amire egy kutyának szüksége van.
Munkáink
Nálunk járt vendégeink képei
Áraink
Szolgáltatásaink árai
Kapcsolatok
Telefonszámaink és e-mailes kapcsolat
Elérhetőség
Térképpel és útvonaltervezővel

Szolgáltatásaink

Fürdetés

A fürdetés nem minden kutya kedvence. Ez ellen egyetlen dolgot tehet a gazda: időben, kölyökkorban elkezdi szoktatni kedvencét a tisztálkodáshoz és pozitív megerősítéssel, jutalmazással ösztönzi. A fürdetés alapos körültekintést igénylő feladatsor, amit ráadásul minden fajtánál más rendszerességgel, másként, más samponnal kell végezni. Célszerű a folyamatot a teljes szőrzet kifésülésével és bontásával kezdeni.

Bolhás kutyus esetén a bolhairtás 500Ft.

Bűzmirigy tisztítás

A bűzmirigy a végbélnyílás záró gyűrűje mögött elhelyezkedő páros szerv. Kellemetlen szagú váladéka a bélsárhoz tapad és segíti az egyedfelismerést, valamint a területjelölést. Nem kell gyakran tisztítani, csak ha a zacskók túlzottan telítettek vagy gyulladtak, a kutya rágja a környékét vagy a fenekét húzza a földön, szőrproblémáknál, vagy akár középfül gyulladáskor.

A lakásban tartott kutyusoknál gyakrabban kell ellenőrizni, nincs e szükség a tisztításra!

A gyulladt bűzmirigy tisztítása azonban már az állatorvos feladata.

Szárítás-fésülés

A fürdetést követi a szárítás folyamata, mely során, folyamatos fésüléssel távolítjuk el az elhalt szőröket és a még megmaradt csomókat. A szőrzet alapos szárítása feltétlenül szükséges feladat. A hajszárítót mindig kellemesen melegre kell állítani, ügyelve arra, hogy véletlenül se égessen! Mindig úgy kell elvégezni a szárítást, hogy a bunda fajtajellegének megfelelően alakuljon.

Nyírás

Maga a nyírás történhet elektromos nyírógéppel (gépi nyírás), vagy ollóval (kézi nyírás). 

A nyíráskor a célunk az, hogy a fajta jellegéhez leginkább közelálló fazont alakítsunk ki, vagy a gazda igényeinek megfelelően formáljuk a kutya bundáját.

Trimmelés

A trimmelés nem más, mint az elhalt szőrszálak fájdalom nélküli eltávolítása, kihúzása a szőrhagymából úgy, hogy út nyíljon a friss, újonnan növekvő szőrszálak számára. Azt tudni kell, hogy a trimmelendő szőrzetet nyírni tilos, mert a szőrzet elpuhulhat és elvesztheti fajtajellegét is. Drótos, szálkás és vegyes szőrtípusú kutyák esetén alkalmazzuk.

Karomvágás

Általában a kozmetikai műveletek végén szokták megejteni a karomvágást. Bár a karmok természetes úton kopnak, azért időnként nem árt ellenőrizni. A túl hosszúra nőtt karom visszahajlik és nem csak akadályozza az ebet a szabad mozgásban, hanem fájdalmas is lehet számára. Mivel a kutya karmaiban erek, idegek futnak, vágásukkor célszerű inkább többször, kisebb darabot vágni. Nem szabad elfelejteni, hogy egyes fajták rendelkeznek farkas karommal is, így ezeket is ellenőrizni kell! 

Szem és fültisztítás

Szemek esetében tudni kell, hogy a két szemhez, két vattapamacsot használunk, soha nem ugyanazzal az eggyel tisztítjuk meg mind a két szemet. Tisztításhoz szemkörnyék ápoló folyadékot használunk. Különösen a rövid orrú, kidülledő szemű fajtáknál erősebb váladékozás figyelhető meg, őket napi rendszerességgel kell ápolni. 

A fülek tisztítását nem kell és nem is szabad gyakran megejteni. Vannak olyan fültisztító folyadékok, melyet a fülbe kell csepegtetni, majd utána a fülek tövét megnyomkodni. Ennek hatására a szennyeződések a külső hallójáratba kerülnek és egyszerűen kitörölhetőek. Olyan mélyen sosem nyúlunk bele a fülbe, hogy sérülést okozzunk. A külső hallójáratban gyakran nőnek szőrszálak, ezeket a tisztítás előtt célszerű eltávolítani. 

Parazitairtás

Az élősködők elleni küzdelem nem elsősorban kutyakozmetikai, hanem állatorvosi feladat, de az ezek elleni védelemben állunk az Önök rendelkezésére.

Házhoz szállítás

Vállaljuk a kozmetikázandó kutyusok, háztól-házig szállítását Szegeden belül 900Ft felárért.

Háznál kozmetikázás

Igény esetén vállaljuk a saját háznál való kozmetikázást is, természetesen figyelembe véve az ottani körülményeket.